Fredriks födelsedagstårta

När min sambo fyllde 25 bestämde jag mig för att jag skulle ge mig på och försöka baka en riktigt fin, täckt och egendekorerad tårta ”from scratch” för första gången. Han jobbar inom spelindustrin och älskar att spela dator- och TV-spel, så självklart blev temat på tårtan spelrelaterat med ett av hans favoritspel, Gears of War.

Den här tårtan är bakad med vanliga bottnar på vetemjöl med ett recept som blev riktigt lyckat, saftiga, fluffiga och höga bottnar! Tårtan är fylld med glasscreme (hälften vaniljvisp, hälften grädde, vispat tjockt) och hallonmousse. Spacklade gjorde jag med smörkräm smaksatt med vanilj. Tårtan är täckt och dekorerad med sugarpaste, den svarta och röda är färdigfärgade kommer från panduro (märket heter Fun Cakes) eftersom just de två nyanserna är de absolut svåraste att färga in själv, den vita sugarpasten är från Dr Oetker.

Jag blev riktigt nöjd med tårtan för att vara mitt första försök, den blev både god (jag fuskade och smakade en liten bit av botten) och blev fin =) Det svåraste var att täcka tårtan utan att sugarpasten sprack, jag har nu i efterhand insett att jag nog kavlade den lite för tunt. Jag ska baka ett par tårtor till min examen om ett par veckor, jag ska se till att ta kort på allt då så kan jag lägga upp recept och lite bilder.


Spackling in action

6 reaktioner på ”Fredriks födelsedagstårta

  1. Hahah men ååh, gillar du att laga mat/baka OCKSÅ?! Jag är en riktig sucker för att just baka gulliga/roliga saker, har hur mycket olika tillbehör (till bakning) som helst! Undrar vilka fler gemensamma intressen vi har.. haha.
    (Usch, känns verkligen som om jag typ kommenterar ALLT)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s