Lax på spenatbädd med creme fraiche- och parmesantäcke

Den här laxen är hur enkel som helst att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Det går bra att använda sig både av tinad styckfryst laxfilé så väl som en hel bit av en laxsida. Godast tycker jag att det är att servera den med pressad potatis, men har du ingen potatispress går det utmärkt med kokt potatis eller varför inte en grönsallad.

5-6 portioner
Ugn: 200 grader

Ingredienser

  • 400 gram styckfryst bladspenat
  • 5-600 gram laxfilé
  • 4-5 dl creme fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • nyriven muskotnöt

Gör så här:

1. Skinna av färsk laxfilé med skinn eller låt portionsfryst laxfilé tina helt i rumstemperatur. Krydda laxen runtom med salt och svartpeppar.

2. Strö ut bladspenaten i en djup ugnsform, ca 20 x 30 cm stor. Krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt.

3. Lägg laxen på spenatbädden. Bre på creme fraiche så att det täcker laxen helt, både ovanpå och runtom. Strö över riven parmesan.

4. Baka i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills laxen är genomstekt. Servera med kokt eller pressad potatis eller en grönsallad.


Jag gjorde på en stor bit hel sida lax som täckte nästan hela formen

Annonser

2 thoughts on “Lax på spenatbädd med creme fraiche- och parmesantäcke

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s