Citronpannacotta med hallonsås

Jag gillar efterrätter som kan förberedas en stund i förväg så man inte behöver tänka speciellt mycket på den förrän det är dags att plocka fram och äta. Pannacotta är en sådan efterrätt, jag gillar att smaksätta min med citron och servera med en syrlig hallonsås för att det inte ska bli för mastigt och sött.

 

4 portioner

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • Skal från 1 citron
  • 2 gelatinblad
  • 200 gram frysta hallon

Gör så här:

1. Riv citronskalet eller skala av det med en potatisskalare. Jag föredrar det sistnämnda då jag inte har någon sil, så det går snabbare att fiska upp skalet om det är i större bitar.

2. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta fram de frysta hallonen och lägg i en skål för att tina långsamt i rumstemperatur.

3. Blanda grädden och sockret i en kastrull. Koka upp och tillsätt citronskalen, låt sjuda i ca 5 minuter. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dom smälta i gräddsmeten.

4. Plocka eller sila bort citronskalet, häll upp smeten i fyra portionsglas eller skålar. Ställ i kylen för att stelna och kallna helt, minst 3 timmar.

5. Mosa de tinade hallonen med en gaffel tills det har blivit en sås. Häll såsen över den stelnade pannacottan och servera.

Annonser

3 thoughts on “Citronpannacotta med hallonsås

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s