Ljummen potatissallad

Bästa potatissalladen gör man själv, jag är ett större fan av potatissallad i en oljebaserad dressing än en vit dressing och slänger gärna i lite grönsaker och ost – den här går att variera med de ingredienser som du själv tycker bäst om!

6 portioner

Ingredienser

  • 500 gram färskpotatis, gärna små
  • 1 paket fetaost
  • en knippe rädisor
  • 15 cocktailkapris
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/3 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • salladskrydda

Gör så här:

1. Skrubba och koka färskpotatisen. Låt den stå och svalna en stund tills potatisen är ljummen och skär den sedan i mindre bitar.

2. Häll potatis, finhackad rödlök, fetaost hackad i tärningar, skivade rädisor, hackade soltorkade tomater och cocktailkapris i en skål.

3. Blanda dressing på olja, vinäger, senap, salt, peppar och salladskrydda. Smaka av.

4. Häll dressingen över innehållet i skålen, blanda runt väl. Låt potatissalladen stå och dra åt sig av dressingen ca 30 minuter innan servering.

Annonser

6 thoughts on “Ljummen potatissallad

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s