Bästa potatissalladen gör man själv, jag är ett större fan av potatissallad i en oljebaserad dressing än en vit dressing och slänger gärna i lite grönsaker och ost – den här går att variera med de ingredienser som du själv tycker bäst om!
6 portioner
Ingredienser
- 500 gram färskpotatis, gärna små
- 1 paket fetaost
- en knippe rädisor
- 15 cocktailkapris
- 6 soltorkade tomater
- 1 rödlök
- 1/2 dl olivolja
- 1/3 dl vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- salt
- peppar
- salladskrydda
Gör så här:
1. Skrubba och koka färskpotatisen. Låt den stå och svalna en stund tills potatisen är ljummen och skär den sedan i mindre bitar.
2. Häll potatis, finhackad rödlök, fetaost hackad i tärningar, skivade rädisor, hackade soltorkade tomater och cocktailkapris i en skål.
3. Blanda dressing på olja, vinäger, senap, salt, peppar och salladskrydda. Smaka av.
4. Häll dressingen över innehållet i skålen, blanda runt väl. Låt potatissalladen stå och dra åt sig av dressingen ca 30 minuter innan servering.
Mmmmm va gott, ska testa det i helgen:) jag ska ha examensmiddag för mina vänner så det passar nog fint till grillat:)
Supergott till grillat, vi åt det till grillad fläskkotlett sist =)
Gjorde denna i helgen och det var en succé! Så gott!
Åh, vad kul! =)
Egengjord potatissallad är grymt gott. Jag brukar göra med kapris, rödlök, coctailtomater och massa massa vitvinsvinäger. Blir hur gott som helst!
Nom nom nom =D egengjord är så himla mycket bättre än köpt!