Kycklingtacopaj

Jag älskar matpajer, det är perfekt när man är trött på potatis, ris och pasta och är dessutom något av det bästa som finns att ha i matlåda 😉 Det här receptet här hämtat från Tasteline, men jag har modifierat det lite efter mina egna önskemål. Pajdegen går lika bra att göra med mjölmix som med vetemjöl, nyckeln bakom en lyckad gluten/vetefri pajdeg är att tillsätta någon typ av bindemedel som håller ihop degen (i detta fall kesella), annars smular den bara sönder. I en pajdeg med vanligt vetemjöl gör kesella degen saftigare och ”stunsigare”.

4-6 portioner
Ugn: 250 grader

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl eller mjölmix
  • 75 gram smör
  • 1 dl lätt kesella
  • 1/2 grillad kyckling eller 2 grillade kycklingfiléer
  • 250 gram champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl jalapeños
  • 200 gram philadelphiaost
  • 1/2 burk salsa
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

1. Blanda smör, mjöl och kesella i en bunke till en smidig deg. Blir den för kladdig kan du tillsätta lite mer mjöl. Krydda med salt och peppar, låt den vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ugnen i 10-15 minuter eller tills den har fått lite färg.

2. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar. Stek i stekpanna tills de har fått färg. Tillsätt kycklingen i bitar (Jag brukar helsteka en kyckling själv i ugnen och sedan använda bröstfilén eftersom min sambo inte gillar det mörka köttet på kyckling av någon anledning, så mumsar jag i mig låren och vingarna själv dagen efter ;-)). Låt steka en stund, tillsätt sedan philadelphia, salsa och hackade jalapeños och rör om väl.

3. Bred ut fyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 15 minuter eller tills osten har smält. Servera med en grönsallad.

Annonser

5 thoughts on “Kycklingtacopaj

    • Den är riktigt god! Man kan variera hur stark man vill ha den också, beroende på hur mycket jalapeños man har i och styrkan på salsan. Jag gillar min paj med lite hetta i så jag kör stark salsa och öser på med lite mer jalapeños =)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s