Kycklinggryta med gröncurry och kokosmjölk

Grön curry med kyckling föråt jag mig nästan på när jag var i Thailand, det är så himla gott! Detta är en lite försvenskad variant, inte riktigt samma som i Thailand men god ändå. Styrkan går att variera beroende på hur mycket gröncurrypasta du har i, med dessa mått får du en gryta med lagom mycket drag i så är du känslig så dra ner med ett par teskedar.

4 portioner

Ingredienser

  • 3 kycklingbröstfiléer
  • 600 gram frysta wokgrönsaker Thai
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1/2 burk grön currypasta
  • 2 msk fisksås
  • 2 röda paprikor
  • 4 lagerblad

Gör så här:

1. Skär kycklingfilén i bitar, bryn i lite olja i en gryta tills alla sidor av köttet har fått lite färg. Tillsätt wokgrönsaker och stek tills grönsakerna är mjuka och nästan all vätska är borta.

2. Krydda med currypasta och fisksås, rör om ordentligt och stek i någon minut.

3. Häll i kokosmjölken och rör om. Låt koka i ca 10 minuter.

4. Skär paprikan i bitar, tillsätt den tillsammans med lagerbladen i grytan och koka i ca 5 minuter. Smaka av. Behövs mer salt så ha i mer fisksås. Servera i en skål med kokt jasminris på sidan av.

8 reaktioner på ”Kycklinggryta med gröncurry och kokosmjölk

  1. Älskar thai! Har själv gjort currygrytor a la LCHF, man använder bara kokosgrädde istället för mjölk och byter ut riset mot blomkålsris 😀 Sorry att jag LCHF-kommenterar alla dina recept 😉 Ser riktigt gott ut!

  2. Det här var såååå gott! Lillbrorsan älskar det och det är inte ofta man hör det från den fjortonåringen… Vi körde dock vårt eget race och la i knappt 200g grönsaker och 2 filéer istället eftersom vi bara var två. Men vi använde lika mycket mjölk och det var nästan lite för lite sås, så man får kanske addera mer än två burkar om det är till fler än två personer. 🙂

Lämna en kommentar