Kycklinggryta med vitlök och dragon

Den här kycklinggrytan har jag ätit hemma sedan jag var liten, och receptet har jag skamlöst stulit från min mamma. Du kan använda dig av både färdigköpt grillad kyckling och stekt kycklingfilé, men godast blir det om du helsteker och benar ut en hel kyckling själv då köttet blir väldigt saftigt och du kan använda dig av stekskyn i grytan. Använder du dig av kycklingfilé eller färdiggrillad kyckling kan du ersätta stekskyn med lite kycklingfond.

4 portioner
Ugn: 175 grader 

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • balsamvinäger
  • grillkrydda
  • 1 rödlök
  • 4 dl creme fraiche
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk franska örter
  • salt
  • peppar

Gör så här:

1. Smöra en ugnsform. Lägg i kycklingen med bröstet uppåt. Häll över balsamvinäger och krydda kycklingen med grillkrydda. Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter, tag sedan ut kycklingen ur ugnen, vänd på den och krydda andra sidan. Stek i ugn i ytterligare ca 2o minuter. Kycklingen är färdig när köttsafen ej är rosa utan klar när man skär längst in mot lårleden.

2. Bena ur kycklingen och dela den i bitar. Lägg i en gryta och stek en stund tillsammans med hackad, pressad eller riven vitlök och finhackad rödlök. Tillsätt creme fraiche och steksky.

3. Krydda med soja, dragon, salt, peppar och franska örter. Om du vill kan du även tillsätta stekta champinjoner i grytan. Servera med kokt ris eller till pasta.

Annonser

6 thoughts on “Kycklinggryta med vitlök och dragon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s