Raggmunkar är något som passar alldeles ypperligt att göra med glutenfritt mjöl, eftersom en stor del av själva ”smeten” består av riven potatis. Man behöver däremot ha i lite mer mjölmix än vad man skulle ha vetemjöl för att få smeten att hålla ihop ordentligt, annars finns det risk att dom går sönder när det är dags att vända på dom i stekpannan. Vill du göra detta recept med vanligt vetemjöl så minska mängden mjöl från 3 till 2 dl.
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 1 1/2 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 1 ägg
- 7-8 medelstora potatisar
Gör så här:
1. Blanda mjölmix och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och ägget.
2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda i den rivna potatisen i smeten.
3. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Klicka i ca 1/2 dl smet per raggmunk och bred ut så det blir platt. Grädda i några minuter på varje sida på svag till medelstark värme. Servera med knaperstekt bacon, rårörda lingon och finrivna morötter.
mmmm låter gott, jag brukar blanda i mina lite vitlök:) Det blir mer smakrikt:)
Oj, det har jag aldrig testat!