Glutenfria raggmunkar

Raggmunkar är något som passar alldeles ypperligt att göra med glutenfritt mjöl, eftersom en stor del av själva ”smeten” består av riven potatis. Man behöver däremot ha i lite mer mjölmix än vad man skulle ha vetemjöl för att få smeten att hålla ihop ordentligt, annars finns det risk att dom går sönder när det är dags att vända på dom i stekpannan. Vill du göra detta recept med vanligt vetemjöl så minska mängden mjöl från 3 till 2 dl.

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 7-8 medelstora potatisar

Gör så här:

1. Blanda mjölmix och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och ägget.

2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda i den rivna potatisen i smeten.

3. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Klicka i ca 1/2 dl smet per raggmunk och bred ut så det blir platt. Grädda i några minuter på varje sida på svag till medelstark värme. Servera med knaperstekt bacon, rårörda lingon och finrivna morötter.

Annonser

2 thoughts on “Glutenfria raggmunkar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s