Att fylla en tårta

Lättaste sättet att fylla en tårta på tycker jag är att använda sig av formen du bakade bottnarna i. Tårtan blir allra bäst om den får stå och dra till sig av fyllningen en stund, både sett till smak och konsistens, innan man spacklar och täcker den. Jag brukar fylla mina tårtor minst ett par timmar innan det är dags att spackla och dekorera, gärna dagen innan.

Börja med att lägga ut två bitar plastfolie i ett ”x” i formen, ca 30-40 cm långa. Lägg sedan i en lager botten.

Fyll på med den fyllning du vill ska vara i det översta lagret i tårtan. Använd helst fyllningar som är hårt vispade eller har lite ”stuns” i sig, annars är det risk att fyllningen läcker ut på sidorna när du börjar spackla tårtan. Många spritsar ut sin fyllning, men jag tycker det går lika bra att bre ut den med en slickepott eller liknande.

Lägg på nästa botten. Fyll med nästa fyllning och på med nästa botten.

Vik sedan upp plastfolien runt den översta bottnen och sätt in tårtan i kylen. När det är dags för spackling och dekorering viker du upp plastfolien, lägger en tårtbricka mot den översta bottnen och vänder alltihopa uppochner. Sedan är det bara att ta bort form och plastfolie och du har en jämn tårta med fyllning som inte läcker ut på sidorna eftersom den har fått stå till sig i kylen.

9 reaktioner på ”Att fylla en tårta

  1. Wow, jag upptäckte just den här bloggen och maken till begåvad människa du är! Lagar mat, bakar, pyntar, sminkar, nyutexaminerad.. om jag bara hade orken att försöka hålla lika många bollar uppe i luften som du har! Amazing.

  2. Pingback: Glutenfri Red velvet cake | A petite indulgence

  3. Vilket smart tips, det ska jag försöka lägga på minnet tills nästa gång jag ska baka tårta. Jag hittade till din blogg när jag sökte på glutenfria raggmunkar.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s