Renskavsgryta

En norrländsk klassiker! Det finns många recept, mitt är säkert hemskt oortodoxt men gott blir det, och snabbt går det =) Det går även bra att göra grytan med grädde, men jag föredrar den lite syrligare smaken man får av creme fraiche.

4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 paket renskav (500 gram)
  • 250 gram champinjoner
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 tsk soja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

1. Finhacka löken, stek den mjuk i lite smör en gryta eller stekpanna. För löken ut mot sidorna i stekpannan.

2. Lägg i ett paket renskav direkt från frysen i stekpannan. Stek i någon minut, vänd och ta bort det nu stekta översta lagret i bitar med en gaffel. Upprepa tills allt kött är stekt och gör sedan likadant med det andra paketet.

3. Dela svampen i mindre bitar. Tillsätt lite smör i grytan och stek lök, skav och svamp tills svampen har fått önskad konsistens. Salta och peppra.

4. Tillsätt creme fraiche och soja. Rör runt tills du får en jämn gryta, låt koka ihop en liten stund. Servera med ris, kokt potatis eller potatismos.

Annonser

2 thoughts on “Renskavsgryta

  1. Går ännu enklare om man lägger renskavs-paketet på upptining i micron några minuter för att mjuka upp det lite. Sen kan man skära hela kakan i ”rutor” innan man slänger det i stekpannan, så slipper man stå och peta med en gaffel för att finfördela!
    /// Pappsen

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s