Key lime pie

Long time no post, bloggen har fått ta lite ledigt när jag har haft semester. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en av mina absoluta favoritkakor som är syrlig och krämig utan att vara för söt, som dessutom är superenkel att slänga ihop – Key lime pie.

Ca 12 bitar
Ugn: 175 grader

Ingredienser

  • 400 g kondenserad sötad mjölk
  • 1 dl limesaft (saft från ca 4 små lime eller 3 stora)
  • 5 äggulor
  • 100 gram smör
  • 15 digestivekex / havredigestive för vete- och glutenfri variant

Gör så här:

1. Krossa eller mixa kexen till smulor. Smält smöret och rör ner kexsmulorna i kastrullen. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.

2. Vispa äggulorna i en bunke tills de har blivit ljusa och pösiga. Vispa i kondenserad mjölk och limesaft. Häll smeten i botten över den gräddade kexbottnen.

3. Grädda kakan i ytterligare 15 min. Låt den svalna helt och ställ sedan in den i kylen i 2-3 timmar tills den är kall. Ät och njut!


Tips: Gör maränger på den överblivna äggvitan och servera till pajen!

Annonser

2 thoughts on “Key lime pie

    • Tror du skulle gilla den – är typ den enda kakan jag har bjudit Donald på som han gillar, haha 😉 Fast den är nog inte så diabetesvänlig…

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s