Pasta med krämig svamp- och lövbiffssås

Den här pastarätten går snabbt att slänga ihop, blir supergod och passar perfekt då man är sugen på pasta men vill ha något lite festligare eller lyxigare än köttfärssås eller carbonara. Byt ut pastan mot glutenfri variant för vete/glutenfritt, jag gillar Sempers fiberlinguine bäst eftersom den smakar bra och har bra tuggmotstånd. Receptet är från början hämtat från Tasteline.

4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram bred pasta, t.ex. linguine eller tagliatelle
  • 500 gram lövbiff
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 200 gram champinjoner
  • 2 msk maizena
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk soja
  • 1,5 msk fransk senap
  • 1/2 tsk dragon
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

1. Finhacka vitlöken, strimla lövbiffen och skiva champinjonerna. Det går fort att steka allt så det är en bra idé att hacka upp allt i förväg. Fräs vitlöken gyllenbrun i lite smör.

2. Lägg sedan i svampen i stekpannan och tillsätt mer smör. Stek tills svampen är ordentligt tillagad. Lägg sedan ner köttet och bryn det i någon minut – det behöver inte vara helt genomstekt. Strö över maizena och rör om, tillsätt sedan buljong, grädde, senap, soja och dragon. Låt det puttra tills allt har kokat samman och såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera tillsammans med nykokt pasta, garnera gärna med färsk timjan, parmesanost och nymalen svartpeppar.

Annonser

2 thoughts on “Pasta med krämig svamp- och lövbiffssås

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s