LCHF-bröd

Innan helgen fick jag ett recept på LCHF-bröd av min sjuksköterskekollega Therese. Eftersom det är bakat helt utan vanligt mjöl passar det även oss som inte tål gluten och/eller vete – perfekt! Det blev riktigt gott och saftigt, och tog inte många minuter att slänga ihop en lördagsmorgon, sen skötte det sig själv i ugnen. Nybakat bröd till frukost är verkligen något speciellt =)

lchf-bröd

Ugn: 175 grader
1 limpa

Ingredienser

  • 130 gram mandelmjöl
  • 2 dl krossat linfrö
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 150 gram solrosfrön
  • 250 gram kesella
  • 6 ägg

Gör så här:

1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda runt.

2. Tillsätt kesella och ägg. Rör runt ordentligt så allt blandas.

3. Häll smeten i formen. Grädda ca 60 minuter lågt i ugnen.

Tips! Skiva brödet när det är nybakat och frys in det som inte går åt direkt, annars finns det risk att brödet blir torrt efter ett par dagar.

Annonser

2 thoughts on “LCHF-bröd

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s