Hemmagjord salsa

Salsa är ett tillbehör vi ofta brukar köpa färdigt på burk, men det blir faktiskt så mycket godare, mer smakrikt och mycket nyttigare att göra egen från grunden. Det är dessutom inte speciellt avancerat, det gäller bara att man har lite tid att låta det koka ihop och sedan svalna. Receptet är från början hämtat från boken Texmex från grunden av Jonas Cramby, med vissa modifikationer.

hemmagjord salsa

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 torkade chilis, t.ex. ancho eller guajillo
  • 1-2 färska chilis, t.ex. spansk peppar
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1/2 kruka koriander
  • salt

Gör så här:

1. Dela löken och tomaten i kvartar och koka tillsammans med vitlöken, den urkärnade torkade chilin och den urkärnade färska chilin i buljongen i ca 15 minuter. Låt svalna.

2. Mixa allt tillsammans med koriandern. Smaka av med salt. Sila av genom en sil så du får den ”chunky” delen av salsan kvar.

Tips! Spara det passerade som blev kvar när du silade salsan om du vill ha en grymt god tomatsoppa dagen efter!

Annonser

3 thoughts on “Hemmagjord salsa

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s