Krämig champinjonsoppa

En krämig, matig soppa är riktigt gott så här på vintern, och den här champinjonsoppan kan man äta antingen som huvudrätt i större portion eller servera i mindre portion som förrätt. Receptet är hämtat från ICAs tidning Buffé.

Champinjonsoppa

6 portioner

Ingredienser:

  • 500 gram färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl koncentrerad grönsaksfond
  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 msk maizena
  • smör
  • salt, peppar
  • fryst eller färsk persilja

Gör så här:

1. Grovhacka hälften av champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör i en kastrull i ca 5 minuter.

2. Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk. Låt koka ca 10 minuter under lock. Skär under tiden resten av champinjonerna i tunna skivor.

3. Ta soppan av värmen, mixa den slät med mixerstav. TIllsätt 2/3 av den skivade svampen i soppan. Koka i ca 5 minuter. Red med majsstärkelse utrörd i 2 msk kallt vatten. Låt sjuda i 2 minuter.

4. Stek under tiden resten av den skivade svampen i smör. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera och toppa med den stekta svampen och persilja.

Annonser

2 thoughts on “Krämig champinjonsoppa

  1. GOTT!! Och väldigt lustigt att jag trillade in här just idag eftersom jag precis läst Buffé och skrivit en inköpslista med ingredienser till just denna soppa… Måste vara ödet 😀

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s